Marte Gerritsma
Foto Marte2

Na een aantal jaar zeuren mocht Marte op haar vijfde op pianoles. In de periode van 1997 tot 2006 had ze les van Ellen Dijkhuizen. In 2007 begon ze aan het conservatorium in Utrecht haar pianostudie bij Martyn van den Hoek. Ze behaalde daar in 2011 haar bachelordiploma met onderscheiding. In januari 2017 sloot ze aan het ArtEZ Conservatorium met een 9 haar master af, met Frank van de Laar als hoofdvakdocent. Marte houdt erg van samenspelen en is dan ook graag bezig met kamermuziek. Ze speelt in verschillende ensembles en werkt daarbij veel met strijkers. Behalve als pianiste is Marte werkzaam als onderzoeker op het gebied van duurzame energie aan de Universiteit Utrecht. Lees meer op www.martegerritsma.nl.

Riëtte Olthof

Foto Riëtte

Riëtte Olthof kreeg vanaf 8-jarige leeftijd vioollessen en begon op 9-jarige leeftijd met pianospelen. Na een aantal jaren les gehad te hebben bij Rachel Vroom studeerde zij drie jaar piano bij Hans Eijsackers aan het Utrechts conservatorium. Daarna studeerde zij verder bij Frank van de Laar aan het Artez Conservatorium Zwolle, waar ze haar bachelor behaalde en in 2016 haar master afsloot met een 9. Riëtte nam deel aan verschillende masterclasses in Nederland, Duitsland en Engeland. Zo volgde ze bij Chetham’s Internation Piano Summer School lessen bij Joan Havill en Peter Donohoe, en nam zij deel aan masterclasses van Andreas Woyke en Willem Brons. Ook mocht zij deelnemen aan het Erasmus Intensive Program ‘Liszt, the progressive’ in Eisenstadt, Oostenrijk.

Behalve met het solo piano-repertoire houdt Riëtte zich veel bezig met kamermuziek en liedbegeleiding. Ze vormt een duo met Emma Roijackers (viool) en werkt samen met zangeres Lauri Brons. Tijdens haar studie specialiseerde ze zich in liedbegeleiding bij Steven Faber, Marien van Nieukerken en Hans Eijsackers.

Riëtte heeft een Grotrian Steinweg-vleugel uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen. Lees meer op www.rietteolthof.nl.

Gan Sun

Foto GanGan Sun begon haar vierjarige pianostudie op 13-jarige leeftijd aan een speciale middelbare school die verbonden was aan het Xi’an Conservatorium in China. Daarna vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Hangzhou. Dankzij haar uitstekende studieresultaten kreeg zij uitgebreid de gelegenheid om vanaf 2005 pianolessen aan beginnende studenten te geven. Nadat ze haar studie in 2008 succesvol had afgerond, ruilde ze haar geboorteland China in voor Nederland om haar studie te vervolgen aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem. In 2012 behaalde ze, na haar eerste diploma in China,  haar tweede bachelor diploma aan dit conservatorium. Na haar afstuderen bleef en blijft ze nog steeds pianolessen volgen bij Frank Peters, hoofdvakleraar bij ArtEZ en aan het Amsterdams conservatorium.

Ze heeft meegedaan aan verschillende grote projecten: ze was pianiste tijdens een uitvoering van Les Noces van Igor Stravinsky in samenwerking met Introdans; ze verzorgde de begeleiding bij verschillende koorconcerten waaronder het Oost-Nederlands Kamerkoor en het Oosterbeek Kamerkoor; ze speelde orkestpartijen met het blaasorkest Filharmonie Gelre; ze verzorgde optredens als duo met de sopraan Tineke Rozeboom, fluitiste Linda Speulman en cellist Noam Paul Gan Staal. Met het Horizonkwartet heeft ze Horizon van de componist Simeon ten Holt uitgevoerd.

Vanuit haar passie voor het maken van muziek met kinderen zet ze zich vol enthousiasme in als docente, onder andere voor kinderen met leerproblemen zoals ADD, ADHD en autisme. Gan Sun is een bevlogen pianiste en muziekdocente en zij wil mensen bereiken met haar muziek.

Ruben Tekelenburg

Ruben Tekelenburg (1990) nam vanaf zijn zesde keyboardlessen, maar de interesse voor de piano bleek groter: rond zijn twaalfde werd het keyboard definitief ingeruild voor de piano. Hij gaf in 2006 zijn eerste solorecital en won in dat jaar de Gulden Jeugd Keper: een aanmoedigingsprijs voor aanstormend jong talent in de gemeente. Vanaf 2008 volgde Ruben de vooropleiding voor het Conservatorium aan de Leeuwenkuil in Deventer, en behaalde hij prijzen bij onder andere het JMCO en het Prinses Christina Concours.

Vanaf 2010 volgde Ruben de opleiding klassiek piano aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Zijn bachelor- en masterexamens werden met een 9 beoordeeld. Tijdens deze jaren heeft Ruben zich verdiept in pianospel, maar heeft hij ook koordirectie- en compositielessen gevolgd, het propedeusekoor van ArtEZ begeleid, een medezeggenschapsfunctie binnen ArtEZ gehad en is hij begonnen met het geven van pianolessen: Ruben heeft zich ontwikkeld tot een breed georiënteerd musicus met uiteenlopende kwaliteiten. Lees meer op www.rubentekelenburg.nl.