Het ensemble

Vier jonge, enthousiaste musici kregen in 2014 de opdracht om een uitvoering van dertig minuten voor te bereiden. Ze besloten de tijdsduur te verzesvoudigen tot een concert van drie uur. Samen werkten de vier pianisten maanden aan het werk Horizon van Simeon ten Holt. Ze hadden daarbij afwisselend de grootste concentratie en het grootste plezier. Zo ontstond het Horizonkwartet.

Het ensemble gaf vernieuwende concerten in o.a. Deventer, Nijkerk, Zwolle en Amsterdam. Bij het laatstgenoemde concert stonden vier vleugels verspreid over de foyer van het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, waardoor luisteraars zich door de ruimte konden bewegen en op zoek konden gaan naar inspirerende Horizonklanken. Ook werkte het Horizonkwartet samen met kunststudenten van ArtEZ Fine Art. Daaruit ontstond een productie met een kunstinstallatie van spionagefolie die rondom de vier vleugels was opgesteld, die zorgde voor intrigerende spiegeleffecten.

De uitvoeringen werden geprezen om het hoge muzikale niveau. Het ensemble werd gecoacht door twee ervaringsdeskundigen op het gebied van muziek van Simeon ten Holt: Jeroen van Veen en Ellen Dijkhuizen. Bekijk de CV’s van de ensembleleden hier, en het concertarchief hier.

IMGP8915 leuk